Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 8 декември 2010 г.

Привърженици на Асандж блокираха Mastercard в операция Payback

Привърженици на Асандж блокираха Mastercard в операция Payback

Сайтът на Mastercard е частично недостъпен. Вчера беше блокиран и сайтът на швейцарските пощи, където "Уикилийкс" има сметка, блокирана преди това от пощите. Mastercard също блокира плащанията към "Уикилийкс" и сега е мишена на привържениците на Асандж, организирани в т.нар. операция "Payback" /"Разплата"/.

Според "Шпигел онлайн" сървърът на Mastercard е обект на т.нар. Denial-of-Service-Attacke. Същата е и причината за блокирането на сайта на швейцарските пощи.

Все още няма данни да са засегнати Visa и Paypal, които също отказаха чрез тях да се извършват финансови преводи към "Уикилийкс", която се издържа от дарения, тъй като е организация с нестопанска цел.

Според "Шпигел" атаката е координирана от Twitter-Account @Anon_Operation, зад което стои неформална група около хакери и Trashplattform 4Chan. Форумът на горепосочения адрес се използва от анонимни движения, които се организират спонтанно в протестни акции - например срещу сектата на сциентолозите.

4Chan не е организация в традиционния смисъл, а платформа, около която се събират единомишленици за общи действия. В сленга на 4Chan-обществото координираните виртуални атаки се наричат Raids /нападения/.

В блога на TechChannel днес се изказва предположение, че покрай Visa и Paypal ще бъдат засегнати EveryDNS и Amazon, които също отказаха обслужване на "Уикилийкс".

сега / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter