Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 11 декември 2010 г.

Мобилизация в подкрепа на Асандж в Европа и Латинска Америка

Мобилизация в подкрепа на Асандж в Европа и Латинска Америка

11.12.2010

БГНЕС

Привърженици на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, който от 7 декември е задържан в Лондон, се мобилизират в Европа и Латинска Америка, за да постигнат освобождаването му. Едновременно с това вестници продължават да поместват американски конфиденциални документи, чието публикуване Уикилийкс започна на 28 ноември. Сайтът на испански Free Wikileaks призова за демонстрация в подкрепа на Асандж, който бе обвинен в изнасилване и сексуален тормоз в Швеция, която иска екстрадирането му. Основателят на Уикилийкс трябва да се яви във вторник пред британски съд в рамките на процедура по екстрадирането му. Ще последват и други изслушвания в съда и засега не се очаква никакво решение. Адвокатите на Асандж се опасяват, че ако бъде предаден на Швеция, той може да бъде екстрадиран в САЩ, където се е превърнал в обществен враг № 1. Free Wikileaks качи на сайта си манифест, озаглавен "За свободата, кажи не на държавния тероризъм!", в който се иска освобождаването на Джулиан Асандж от Великобритания. Сайтът призовава привържениците на Асандж да се съберат пред британските и шведските посолства в осем испански града, сред които Мадрид и Барселона, както и в Буенос Айрес, Сан Паулу, Богота и Лима. Free Wikileaks иска съд за отговорните лица, извършили престъпленията, разкрити от публикуваната информация, ако фактите бъдат доказани. /АФП /

вести.бг / Wikileaks Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter