Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 9 декември 2010 г.

„Уикилийкс” публикува секретни материали,свързани със затворниците от Гуантанамо

„Уикилийкс” публикува секретни материали,свързани със затворниците от Гуантанамо

09 декември 2010

Ню Йорк. Независимо то ареста на създателя си Джулиан Асанж, интернет сайтът „Уикилийкс” продължава със скандалните си разкрития, съобщи руското радио „Ехото на Москва”. Днешните разкрития на сайта са свързани със съдбата на затворниците от базата Гуантанамо. От документите става ясно, че американските дипломати са оказвали натиск на други страни, за да приемат затворници от Гуантанамо. Президентът Обама се е съгласил да се срещне с президента на Словения само при условие, че балканската страна ще приеме поне един затворник от Гуантанамо. На островна държава от Карибите са предлагани милиони долари срещу приемане на група затворници.
Закриването на затвора в Гуантанамо бе едно от предизборните обещания на президента Барак Обама.

иаф / Wikileaks Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter