Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 21 декември 2010 г.

„Уикилийкс” публикува нов секретен документ от американското посолство в София от 7 юли 2009 година

„Уикилийкс”:Проблеми с АЕЦ „Белене”

21 декември 2010

Вашингтон. „Уикилийкс” публикува нов секретен документ от американското посолство в София от 7 юли 2009 година. Документът е засекретен от посланик Нанси Макълдауни и е посветен на строителството на АЕЦ „Белене”.
Американският посланик изразява безпокойството си от строителството на атомната електроцентрала. Отбелязва се, че проектът е застрашен от направените твърде големи разходи, финансови проблеми, отлагането на строителството и има сериозни опасения за сигурността и качеството. В дългосрочен период „Белене” може да коства на България повече от пари, пише в документа на посолството на САЩ.
Белязан от много технически, политически и финансови проблеми, проектът АЕЦ „Белене” продължава да се реализира, въпреки силните предупреждения за сигурността и качеството от страна на експерти.
Правителството, водено от БСП, НЕК, свързани политици, български енергийни олигарси и руски инвеститори продължават да развиват проекта. Бисер Боев, член на икономическия екип на ГЕРБ, е заявил в края на юни 2009 година, че за „Белене” няма осъвременена оценка за икономическото или техническото изпълнение.
В документа се отбелязва, че следващото българско правителство трябва да бъде окуражено бързо старателно да се заеме с проекта, като се подчертае важността да се отговори на всички международни стандарти за сигурност и качество, а експерти на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и Европейската общност за атомна енергия да проведат инспекция на обекта.иаф

BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter