Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 14 декември 2010 г.

През изминалите две седмици основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асандж беше в центъра на глобална огнена буря

“Индипендънт”: Най-търсеният гост

15 декември 2010

Лондон. През изминалите две седмици основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асандж беше в центъра на глобална огнена буря. Издирван от Интерпол, шведската полиция и за кратко дори от Скотланд Ярд, той бе наречен терорист и революционер. Няколко водещи американски политици призоваха да бъде убит, а Русия и Китай същи гласно го осъдиха.
Вчера Асандж се изправи пред съда в Уестминстър за да се бори срещу екстрадирането му в Швеция по обвинения в сексуални престъпления, които според него са политически мотивирани обвинения, пише вестник “Индипендънт”.
Той бе пуснат под гаранция, което стана обект на обжалване от страна на Швеция и може да прекара още 48 часа под арест, при условие че плати гаранция от 200 000 лири на съда и още 40 000 лири на две вноски по 20 000 лири; и прекара времето до 11 януари като гост на капитан Вон Смит, бивш военен от елитни подразделение и основател на журналистическия клуб „Фронтова линия”.
Асандж от няколко месеца отсяда в г-н Смит и други членове на намиращия се в Лондон клуб, основан да отстоява независимостта и прозрачността.

иаф / Wikileaks Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter