Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 16 декември 2010 г.

Върховният съд в Лондон постанови условното освобождаване на Джулиан Асандж

Върховният съд в Лондон постанови условното освобождаване на Джулиан Асандж

16 декември 2010

Лондон. Върховният съд в Лондон постанови днес условното освобождаване на основателя на сайта „Уикилийкс”, Джулиан Асандж, който беше арестуван по силата на международна заповед за арест, поискана от Швеция, по подозрение за сексуално посегателство срещу две жени, предаде АФП.
Решението на съда е било издадено след 90-минутно съдебно изслушване. Така днес беше отхвърлено обжалването на издаденото по-рано тази седмица съдебно решение за условното освобождаване на Асандж.
39-годишният австралиец може да бъде екстрадиран в Швеция, където го застрашава дело за сексуално посегателство.

BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter