Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 8 декември 2010 г.

Хакери атакуваха онлайн системата за плащания на „МастърКард”

„Файненшъл таймс”: „Хактивисти” отмъщават за „Уикилийкс”

09 декември 2010

Лондон. Хакери атакуваха онлайн системата за плащания на „МастърКард” в един от най-натоварените пазарни периоди в годината като отмъщение заради спирането на услугите за сайта „Уикилийкс”, пише британският „Файненшъл таймс”.
Хакерските атаки са били извършени от група, позната като „Анонимен авангард” и нарекла атаките „Операция отплата”.
Защитниците на „Уикилийкс” спряха временно сайтове и на други компании, които са прекъснали връзките си със сайта. Сред тях е компанията, издаваща банковите карти „Виза”.

иаф / Wikileaks Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter