Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 17 декември 2010 г.

Основателят на "Уикилийкс" Джулиън Асандж обеща, че потокът от обнародвани американски дипломатически документи ще се засили

Асандж пуска нова порция секретни документи

17 декември 2010

София, България

Основателят на "Уикилийкс" Джулиън Асандж обеща, че потокът от обнародвани американски дипломатически документи ще се засили, след като той е отново начело на своя уебсайт, предаде Асошиейтед прес.
Пред репортери, в имението на свой поддръжник, където трябва да пребивава по силата на съдебно решение, основателят на "Уикилийкс" каза, че организацията му е стабилна и способна да устои на атаки. Той добави, че обвиненията срещу него за сексуални престъпления са част от клеветническа кампания.

Асандж отрече да познава бившия анализатор от американското разузнаване, който бе обвинен, че е предоставил на организацията му секретните документи. Те биха могли да доведат до повдигане на обвинения срещу него в шпионаж.

"Никога не съм чувал името Брадли Манинг, преди то да се появи в печата", каза той в интервю за Ей Би Си. Анализаторът от военното разузнаване бе обвинен по-рано тази година, че се е сдобил със секретен видеоматериал и е свалил над 150 000 документа на Държавния департамент.

Основателят на "Уикилийкс" отбеляза, че компютърната система на сайта е създадена така, че да запази анонимността на източника, който дава на организацията държавни документи, включително американските дипломатически грами.иаф

BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter