Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 19 декември 2010 г.

Асандж не си бил направил тест за спин и затова е обвинен в сексуален тормоз

СПИН-тест довел до ареста Асандж

19 декември 2010

Стокхолм, Швеция /КРОСС/ Двете дами, които обвиняват създателя на „Уикилийкс" в сексуален тормоз, никога нямаше да се оплачат в полицията, ако той си беше направил СПИН- тест. Това пише британският вестник „Дейли мейл", който направи собствено разследване за живота на скандалния Джулиан Асандж. Изданието се позовава на приближен на Асандж, който работи за него от месеци и го описва като „Мик Джагър за жените". Създателят на „Уикилийкс" водил хаотичен сексуален живот, а жените сами му се предлагали.

Анонимният източник счита, че американското разузнаване не стои зад обвинението срещу създателя на сайта „Уикилийкс", който освети хиляди тайни военни и дипломатически документи на САЩ.

Става дума за лична история, а не за шпионски сценарий, твърди мъжът. Едната от дамите се ужасявала, че може да е прихванала СПИН. Ето защо тя се оплакала от Асандж, след като той не си направил теста. Европейската заповед за арест бе издадена от Швеция, за която Асандж обяви, че е по-сигурна от Великобритания като място, където може да складира сървърите на "Уикилийкс"

Адвокатът на Асандж заяви, че клиентът му си е направил тест за СПИН и други болести, предавани по полов път, но на по-късен етап.

Разследването на вестника показва още, че Асандж не се ползва с добро име сред колегите си, които го обвиняват в диктаторство и нечестност.

BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter