Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 14 декември 2010 г.

Освободиха Асандж под гаранция

Освободиха Асандж под гаранция

Автор: Световните агенции/ Лилия Димитрова - БНР

© Снимка: ЕПА / БГНЕС

Джулиан Асандж

Журналистът от австралийски произход Джулиан Асандж бе освободен под гаранция от британски съд. Съдия Хауърд Ридъл постанови освобождаването на Асандж до следващото изслушване по делото му на 11 януари. 39-годишният австралиец няма да бъде пуснат на свобода веднага, тъй като ответната страна може да обжалва решението.

Шведските власти издадоха заповед за задържането на основателя на "Уикилийкс" по обвинения в сексуални престъпления. След ареста му те поискаха да бъде екстрадиран в Швеция. Асандж отхвърля всички обвинения и заяви, че ще продължи да се бори срещу екстрадиция.

Скандалният сайт "Уикилийкс" предизвика широк международен отзвук след като публикува стотици хиляди секретни документи за военните конфликти в Ирак и Афганистан и тайни телеграми на американската дипломация.

Wikileaks Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter