Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 21 ноември 2010 г.

Засега не е известно къде са разположени новите сървъри на Wikileaks

Wikileaks изостави сървърите си в Швеция

21.11.2010

Собствениците на сайта Wikileaks, който стана известен с публикуването на секретни документи, са решили да в бъдеще да не използват сървъри, базирани в Швеция, съобщи Би Би Си.

Без да огласяват намеренията си, още през миналия месец те са престанали да използват дата центровете, разположени в противобомбено скривалище недалеч от Стокхолм.

Собствениците на Wikileaks не са платили последната такса за използването на шведския сървър.

Преди това шведските власти обявиха, че издирват създателя на сайта Джулиън Асанж заради подозрения, че е виновен за изнасилване.

Засега не е известно къде са разположени новите сървъри на Wikileaks.

нюз.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter