Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 19 ноември 2010 г.

Шведската прокуратура ще издаде международна заповед за арест срещу Джулиан Асандж

„Гардиън”:Интерпол ще издирва основателя на сайта „Уикилийкс”

19 ноември 2010

Лондон. Шведската прокуратура ще издаде международна заповед за арест срещу Джулиан Асандж, след като съд в Стокхолм постанови, че той трябва да бъде разпитан по дело за изнасилване, пише „Гардиън”.
Съдът одобри искането за задържане след изслушване на следователите, които заявиха, че не са могли да разпитат 39-годишния Асандж, заподозрян за изнасилване, блудство и принуда. Обвиненията за изнасилване, които бяха отхвърлени неколкократно от Асандж, са отправени от две жени, които той е срещнал при посещението си в Швеция през август.
След изслушването обвинението обяви, че срещу основателя на „Уикилийкс” ще бъде издадена международна заповед за арест. От своя страна адвокатът на жените заяви, че „Асандж явно се укрива”.

иаф / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter