Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 5 ноември 2010 г.

Джулиан Асандж,основателят на сайта WikiLeaks,обмисля дали да не поиска политическо убежище в Швейцария

Джулиан Асандж

Reuters

WikiLeaks има секретни материали и за Русия

Джулиан Асандж, основателят на сайта WikiLeaks, обмисля дали да не поиска политическо убежище в Швейцария, както и да премести там сайта си за публикуване на секретна и поверителна информация.

Това заяви той в интервю за швейцарския тв канал TSR.

"Публикацията на данни за САЩ не доведе до изчерпателно разследване за нарушаване правата на човека, както правят това други държави. Вместо това се стигна до агресия по адрес на нашата организация, публично отправени заплахи и опити да се унищожи информацията, която направихме обществено достояние", каза Асандж на пресконференция в Женева.

По думите му до края на годината WikiLeaks ще публикува още около 4000 секретни документи за различни държави, включително за Русия и Ливан.

Асандж отново призова САЩ да разследват публикуваните от сайта данни за изтезания на иракски затворници и "злоупотреби на американски военни в Ирак".

Групата, стояща зад WikiLeaks публикува почти 400 000 документа за войната в Ирак от януари 2004г. до края на 2009г. Според тях в страната са загинали не по-малко от 109 000 души, включително 31 мирни жители на ден, което значително надхвърля официалната статистика.

дневник / Wikileaks Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter