Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 30 ноември 2010 г.

Американските дипломати са оказвали силен натиск на испанските власти да прекратят три текущи разследвания срещу американски войници

„Уикилийкс”:САЩ са оказвали натиск на Испания да спрат разследвания срещу американски и испански военни

30 ноември 2010

Мадрид. Американските дипломати са оказвали силен натиск на испанските власти да прекратят три текущи разследвания срещу американски и свои войници, предава АФП, позовавайки се на сведения за „Уикилийкс” „Ел Паис”.
Първото разследване се отнася за смъртта на оператора Хосе Коусо, за който се предполага, че е убит от американски войници в Багдад през 2003 години.
Второто разследване е започнало по оплакване на затворник от американската база „Гуантамо” с испанска националност за оказван му тормоз. Третият разследван случай е по повод експлоатацията на испански бази за военни полети до "Гуантанамо".
„Ел Паис” се позовава на изтеклите сведения, според които бившият американски посланик в Испания Едуардо Агире, който е бил на тази позиция по времето на управлението на Джордж Буш-младши, „лично е извършил многократно влияние на испанското правителство и съдебните власти” да приключат разследванията.

иаф / Wikileaks Bg Times

Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter