Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 16 януари 2011 г.

Швейцарски информатор ще предаде на „Уикилийкс” секретна банкова информация

Швейцарски информатор ще предаде на „Уикилийкс” секретна банкова информация

16 януари 2011

Берн, Швейцария /КРОСС/ Бившият мениджър в една от швейцарските банки Рудолф Елмър ще предостави на „Уикилийкс" данни за сметките на около 2 хиляди човека и корпорации, съобщава The Guardian. Според Елмър, сведенията говорят за масово избягване от данъци. В неговия списък присъствали имената и на 40 политици. Той има намерение да предаде записите на скандалния сайт утре в Лондон, два дни преди да застане пред съда в Швейцария по обвинение за кражба на информация. Елмър е бил уволнен от швейцарската банка Julius Baer през 2002 година по подозрение в кражба на информация. Той е известен като един от най- последователните критици на дейността на международните финансови институции. В Швейцария той е обвинен в нарушаването на закона за банковата тайна, подправка на документи и изпращане на заплахи до двама сътрудници на банката. Както напомня вестникът, през 2008 година Елмър вече е предал подобна информация на „Уикилийкс". Не е известно обаче кога и как тези данни ще бъдат публикувани на сайта.

Wikileaks Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter