Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 13 януари 2011 г.

Известният сайт „Уикилийкс" на Джулиан Асандж:Мърдок може да гризне дървото

Асандж заплашва Мърдок с „унищожителни” файлове

13 януари 2011 11:52

Лондон, Великобритания /КРОСС/ Ръководителят на скандално известният сайт „Уикилийкс" Джулиан Асандж заяви, че разполага с „унищожителни за австралийския магнат Рупърт Мърдок информации". В интервю за британското списание New Statesman, Асанж е заявил, че, ако тези загадъчни файлове попаднат в откритото пространство, ще се случи или нещо или с него, или с „Уикилийкс". Според Асандж „файловете съдържат 504 документа за една радио-телевизионна корпорация и за компанията News Corp на Мърдок". Джулиан Асандж е заявил, че „технологическия враг" на „Укилийкс" е Китай, а не Америка.

Wikileaks Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter