Основателят на “Уикилийкс” Джулиън Асанж заяви за “Шпигел”:“Изпитвам удоволствие да помагам на уязвимите и да мачкам негодниците !







Млад войник с ангелско лице се превърна в черната овца на американската дипломация. Брадли Манинг, само на 23 години, е заподозрян, че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи, публикувани завчера, пише в."Фигаро". Преди да бъде арестуван през май, младежът от Оклахома е разпределен в разузнавателна част на американската армия, базирана в Ирак. Натоварен със задачата да анализира и компилира разузнавателните данни, Манинг получава достъп до секретните компютърни мрежи, по които военни и дипломати обменят информация.

Продължава тук:
Брадли Манинг,само на 23 години,е заподозрян,че е предал на Wikileaks 250-те хиляди секретни документи !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 18 октомври 2010 г.

Шведските имиграционни власти отхвърлиха искането на основателя на уебсайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж да живее в Швеция

Швеция не приема основателя на "Уикилийкс"

Автор:Световните агенции

© Снимка: ЕПА / БГНЕС

Шведските имиграционни власти отхвърлиха искането на
основателя на уебсайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж да живее в Швеция. Според властите Асандж, който е австралийски гражданин, не отговаря на условията за получаване на разрешение.

Създателят на Уикилийкс кандидатства за правото на пребиваване в скандинавската държава през август, тъй като сайтът използва сървъри там и работи работи под закрилата на благоприятни закони за печата и защита на източниците.

Няколко дни, след като поиска разрешение да заживее в Швеция, Джулиън Асандж бе обвинен в сексуално посегателство над две млади жени. Той не бе арестуван, но следствието продължава.

През юли "Уикилийкс" публикува десетки хиляди американски секретни файлове за войната в Афганистан. Според някои съобщения сайтът се готвел да разгласи и секретни документи за Ирак. Междувременно Пентагона прикани медиите да не публикуват тези документи. Асандж отрече, че предстои ново изтичане на секретна информация. Американското министерството на отбраната обаче заяви, че група от 120 експерти работят усилено, за да установят каква секретна информация може да изтече.

бнр / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

StatCounter